Halı Saha

Halı Sahada Maç Kazandıran Taktikler

Adam Eksik Blog’ dan herkese merhabalar. Bugün halı saha maçında maçı kazanma taktiklerinden bahsedeceğiz.

Halı saha maçı yapmak biz erkeklerin vazgeçilmez tutkusudur. Eğer düzenli halı saha maçı yapıyorsanız, maç yapmayan erkeklere oranla daha mutlu olursunuz.

Maç gününü beklemenin heyecanı, arkadaşlar arasındaki çekişme ve futbolun verdiği zevk muhteşemdir. Genelde halı saha maçlarında bir iddia yoktur.

Yani siz kazanırsanız şunu biz kazanırsak bunu alırız vb. durumlar yaşanmaz. Çünkü halı saha maçının amacı eğlenmektir.

Eğer ortaya bir ödül koyarsanız, maç içindeki çekişme ve oyuncuların birbirlerine sert hareketleri tüm tadınızı kaçıracaktır. Ancak tabi ki maç sonu içecek vb. gibi küçük ödüller konulabilir.

Bu şekilde tadınız kaçmadan zevkli bir halı saha maçı yapabilirsiniz. Maçlarda genelde kadrolar birbirine denk olur ve ortaya güzel bir futbol çıkar.

Ancak bazen esas kadroda olması gereken oyuncular olmadığında veya ihtiyaç duyulan yetenekli oyuncu azlığından dolayı bir takım diğerine göre biraz zayıf kalabilir.

Ve bu durumda muhtemelen güçlü olan takım maçı daha ilk yarıdan koparacaktır.

Ancak daha maç başlamadan siz bunun bilincindeyseniz, yani karşı takımın sizden güçlü olduğunun farkında ve bunun için bir şeyler yapmanız gerektiğini biliyorsanız, o halde bu iyi bir gelişme demektir 🙂

mac-kazanma-taktigi

Arkadaşlar böyle bir durumda mutlaka bazı taktikler uygulamalısınız. Halı saha maçlarında genelde herkes heyecanlı ve istekli başlar.

Ancak maçın ilk 15-20 dakikasından sonra herkeste yorulmalar, yıpranmalar olur. Bu nedenle eğer zayıf takımsanız, karşı takıma ilk 20 dakika boyuncu fazla saldırmayın. Hani şunun gibi düşünün.

Yeri takımlarımız Şampiyonlar Liginde güçlü yabancı takımla deplasmanda oynayacağı zaman maç başlar başlamaz seri oynayıp, saldırmaz değil mi ?

İşte tam olarak bundan bahsediyoruz. Yani bırakın karşı takım biraz yorulsun. Ve sizler de biraz daha kendinize güven kazanın. Peki 20 dakika dayandık diyelim.

Başa baş bir oyun sergilediniz. 20. dakikadan sonra ne yapmanız gerekir ? İşte bu dakikadan sonra sizler de artık biraz atak yapmaya başlamalısınız.

Ancak takımda her oyuncunun belli bir özelliği vardır. Bunu görüp, buna göre atak yapmalısınız. Yani örnek veriyorum, bir korner kazandınız.

Ortada sizden gol atmak için bekleyen kişi kısa boylu ise zaten yanlış taktik uyguluyorsunuz demektir. Oraya en uzun 2 kişi gönderseniz yeterli.

Ceza alanı dışında da 2 kısa veya orta boylu oyuncu bulunsun. Geri kalan oyuncular ise defanstan çıkmasınlar.

hali-saha-taktikleri

Bir başka örnek verelim. Diyelim ki frikik kazandınız.

Sağdan kazandıysanız o taraftan vurabilecek ayaklı biri kullansın. Ters taraftan ise o taraftan vurabilecek ayarlı biri kullansın.

Yani kaleyi sağdan gören bir yerden sağ ayaklı değil sol ayaklı biri daha iyi vuracaktır. Bunun dışında kontra atak kazandınız diyelim.

En hızlı kim ise takımda hemen ileriye boş bir alana doğru koşu yapsın. Ve top kimdeyse hemen o oyuncuya topu göndersin.

Muhtemelen bu pozisyonda ileri koşa oyuncu direk kaleci ile karşı karşıya kalacaktır. Arkadaşlar daha bunlar gibi aklınıza gelebilecek pek çok taktik uygulayabilirsiniz.

Ancak verdiğimiz örneklerden de anlayacağınız gibi önemli olan, kimin yeteneği ne ise ona o görevi verin.

Yani topu kaldıramayan biri kaleci degajı kullanmasın veya kısa boylu biri kornerlerde boşuna ortaya geçip beklemesin.

Bunun gibi taktikleri uyguladığınızda güçlü rakibinizi devirme şansınız kat ve kat artacaktır. Ve halı saha maçı taktikleri arasında en önemli olan da nefesi iyi kullanmaktadır.

Bu nedenle sahada boş yere koşmayın. Her yaptığınız koşu mutlaka kazançlı yere olsun. Başlarda dediğim gibi bırakın güçlü takım 20 dakika saldırsın, koşsun, yorulsun.

Siz 20 dakika defans yapın. Sonrasında yavaş yavaş belirttiğimiz gibi mantıklı taktiklerle sizde ataklara başlayın. Göreceksiniz eski maçlarınızdan çok daha etkili olacaksınız.

Son olarak halı saha maçında ilk dakikalar çok önemlidir. Bu yüzden eğer rakip sizden güçlü ise ilk 15-20 dakika gol yemeden direnmeniz önemlidir.

Bunu başarabilirseniz neredeyse maçı kazandınız demektir. Sonrasında sizlerde rakibe karşılık vermeye başlayıp, bir de gol atabilirseniz maçı kazanmanız işten bile değildir.

İşte bizim halı saha da maç kazandıran taktiklerimiz bunlar. Umarım faydalı olmuştur. Sonraki halı saha makalemizde görüşmek dileğiyle.

logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp-mac-grubu (1)